Proloc lägenhetsdörr BRF

Skyddar er mot inbrott och brand

Lägenhetsdörr BRF

Bor ni i en BRF och önskar er ett bättre skydd mot inbrott och brand? Då är våra lägenhetsdörr till er BRF från oss på Proloc det bästa alternativet för er BRF. En lägenhetsdörr är detsamma som en tamburdörr och monteras mellan trapphuset och era bostäder.

Vi på Proloc har egna hantverkare med en lång erfarenhet av att tillverka och montera lägenhetsdörrar för BRF:er. Lägenhetsdörrarnas utseende tillverkas i vårt eget snickeri i Bromma och vi på Proloc kan tillverka era lägenhetsdörrar till er BRF, som ser exakt likadana ut som era nuvarande dörrar om ni så önskar. Då behöver ni inte bryta mot den nuvarande stil som ni har i ert trapphus.

Installera trygga lägenhetsdörrar

Det spelar ingen roll vilken stil, design eller vilka mått era nuvarande lägenhetsdörrar har, Prolocs lägenhetsdörrar för BRF:er kan utrustas med Motturalås – det kraftigaste låset på den svenska marknaden. Sedan kan ni sova gott om natten. Lägenhetsdörrarna kan dessutom utrustas med ljuddämpande brandsäkerhet som ger skydd mot rökgaser.

Dessutom bjuder vi alltid på 5 års funktionsgaranti med fri service. Installeringarna av era lägenhetsdörrar till er BRF, kan ses som en mycket god investering för er BRF gällande säkerhet och ni får en god service av oss, om något skulle krångla.

Våra lägenhetsdörrar är liksom våra klassiska säkerhetsdörrar utrustade för att skydda mot inbrott. Skillnaderna är att våra säkerhetsdörrar alltid är utrustade med det säkra Motturalåset, och att våra säkerhetsdörrar kommer med ett svetsat brytskydd som täcker hela dörrspringan och verkar mycket avskräckande mot inbrottstjuvar.

Men ni kan installera dubbla lås på era lägenhetsdörrar för att få ett förbättrat inbrottsskydd. På så sätt får ni det bästa av två världar; rejäla lägenhetsdörrar som skyddar era hem utrustade med lås som håller inbrottstjuvarna borta.

En Proloc lägenhetsdörr till er BRF skyddar alla boende från inbrott och brand och stänger ute oljud och eventuell lukt från trapphus. Vi återskapar det befintliga utseendet på er lägenhetsdörr till er BRF eller tillverkar dem efter er önskan om design, allt är möjligt.

Säkra lägenhetsdörrar skyddar även mot brand och brandgaser

Vi anpassar våra lägenhetsdörrar för att passa er BRF

Prolocs lägenhetsdörr till er BRF ger mycket säkera skydd mot inbrott. Dessutom kan den rädda er om olyckan skulle vara framme. Skulle brand eller brandgaser sprida sig i er trappuppgång eller om brand skulle uppstå i en lägenhet och brandgas läcka ut i trapphuset så utsätts alla för livsfara.

Det är den giftiga röken och inte branden i sig som är den vanligaste dödsorsaken vid bränder. Sedan 2013 är det därför lag på att alla nyinstallerade lägenhetsdörrar ska vara brandklassade och brandgastäta. Tänk därför på att ett brevinkast försämrar tätningen mot brandgaser. Postboxar i trapphuset kan vara att föredra. Om ni är fastighetsägare eller sitter i en BRF:s styrelse är det ert ansvar att dörrarna monteras enligt lagen.

Guide – Välj rätt dörr Beställ dörr
Säkerhetsdörr klass 3/4

Enkel installation av era nya lägenhetsdörrar till er BRF

Vi sköter hela processen från mätning till installation. Alla lägenhetsdörrar till er BRF målas på plats för att exakt återskapa och anpassa utformningen efter er trapphusmiljö. Med en lägenhetsdörr från Proloc får ni i er BRF lägenhetsdörrar av högsta kvalitet samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

Installation av säkerhetsdörr
Vi anpassar dörren efter fastigheten

Vi sköter hela processen från mätning till installation

5 steg till era nya lägenhetsdörrar i er BRF

Vi hjälper er BRF hela vägen

Den gamla lägnehetsdörren demonteras

De gamla lägenhetsdörrarna demonteras och bortforslas (meddela om ni vill behålla dem). Vi tar alltid bort hela dörrkarmarna för en säkrare slutprodukt och dessutom snyggare finish samt för att behålla full bredd och höjd i dörröppningen

Tid ca 30 minuter

Den nya lägenhetsdörren lyfts på plats

Den nya lägenhetsdörren lyfts på plats, vägs av och fästs med 16 betongskruv (24 st för inbrottsklass 4). Glipan mellan karm och vägg drevas eller tätas med brandsäkert fogskum

Tid ca 1 timme

Låsbehör, brevinkast och eventuell träimitation monteras

Ska lägenhetsdörren ha panel monteras oftast tillfälliga låsbeslag och brevinkast ersätts med en tillfällig brevlåda

Tid ca 30 minuter

Invändiga omfattningar monteras

Tid ca 40 minuter

Extra anpassningar

För paneler i gammal stil krävs extra anpassningar, som exempelvis platsmålning. Korrekta låsbeslag samt brevinkast är det sista som monteras på era nya lägenhetsdörrar från Proloc

Olika tidsrymder beroende på estetik

Våra lägenhetsdörrar anpassas efter er BRF

Anpassas efter stil & design i er BRF (eller valfri design)

På våra lägenhetsdörrar tillverkar och monterar våra skickliga finsnickare en träpanel med era gamla dörrar som förlaga. Våra lägenhetsdörrar blir alltid mycket lika originalen men för att uppfylla brandsäkerhet, ljuddämpning och inbrottsskydd krävs några grundläggande skillnader vad gäller lås, gångjärn och tjocklek på dörrblad och karm.

Välkommen till Proloc

Tidstypiska lägenhetsdörrar för er BRF

Vi erbjuder exklusiva beslag

Varje arkitektonisk stil har sitt eget uttryck och karaktäristiska detaljer som vi tar hänsyn till, oavsett design eller tidsepok så kan vi skapa en dörr som är mycket lik originalet. Boasseringar, avanceradeornamenteringar, K-märkta kyrkportar från 1800-talet, inget är oss främmande och vi har sedan 2006 installerat mer än 10.000 lägenhetsdörrar med paneler i gammal stil i Stockholm, Göteborg, Malmö, Visby och Oslo.

Vi har ett flertal gånger samarbetat med stadsantikvarier för att återskapa dörrar och portar till kulturminnesmärkta byggnader. Vi erbjuder exklusiva beslag matchande originalet såsom dörrhandtag, namnskylt och ringklockor.