Proloc ståldörr till er BRF

Skyddar er BRF från inbrott och brand

Ståldörr BRF

För att ni ska kunna känna er trygga och säkra i er BRF kan det krävas rejäla ståldörrar till er BRF med kraftfulla lås som skyddar er mot inkräktare. Våra ståldörrar till er BRF som kommer från Proloc kommer att hålla alla eventuella inbrottstjuvar borta så att ni kan sova gott om nätterna.

Våra massiva ståldörrar till er BRF har kraftiga konstruktioner och är det ultimata hindret mot alla inkräktare. Med en säkerhetsdörr till er BRF som vi på Proloc tillverkar, behöver ni inte skylta över att ni har gjort era hem säkrare. På vårt eget snickeri i Bromma tillverkar vi en fin ytfinish till ståldörrarna till er BRF i form av välarbetade snickerier.
Ni har möjligheten att beställa ståldörrar till er BRF som är exakta replikor av era nuvarande dörrar, alternativt så kan ni beställa nya ståldörrar till er BRF med en helt ny design och som ni vill ha dem.

De slags ståldörrar till er BRF som vi tillverkar, är verkligen stryktåliga och klarar av tuffa miljöer. Ståldörrarna till er BRF är alla utrustade med ett Motturalås. Detta lås är det säkraste låset som finns på den svenska marknaden och har en säkerhetsklass på 7 EN12209. Själva ståldörrarna till er BRF, kan döljas bakom fina snickerier, om ni vill det, och ståldörrarna kan även få en täckande panel gjord av bland annat ek eller ådringsmålad MDF.

Installera ståldörr i er BRF

De flesta installerar en ståldörrar i bostadens entré, men vi kan även installera den som en innerdörr, om ni hellre vill det. Kanske vill ni skapa ett designat skyddsrum och montera en ståldörr som skyddar er?

Oavsett var ni väljer att installera er ståldörr kan ni själva välja ståldörrarnas design till er BRF. Ni i er BRF kan även välja att skapa två olika utseenden för de två olika sidorna samt välja till en hel del tillval för att ge ståldörrarna exakt de funktioner som ni är ute efter.

Alla ståldörrar från oss på Proloc har en 5 år lång funktionsgaranti så att ni kan få hjälp om något skulle krångla. Med 15 års erfarenhet av att installera ståldörrar så ser vi på Proloc till att er BRF står i fokus.

En Proloc ståldörr skyddar er BRF från inbrott, brand och stänger ute oljud och lukt från trapphuset. Om ni önskar det återskapar vi det befintliga utseendet på era ståldörrar i er BRF eller tillverkar dem efter egen design, allt är möjligt.

Säkra ståldörrar skyddar er BRF

Vi anpassar våra ståldörrar för att passa er BRF

En Proloc ståldörr för er BRF ger ett mycket säkert skydd mot inbrott. Dessutom kan den rädda liv om olyckan skulle vara framme, om brand eller brandgaser skulle sprida sig i er trappuppgång. Skulle en brand uppstå i någon lägenhet och brandgas läcka ut i trapphuset utsätts alla för livsfara.

Sedan 2013 är det lag på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta. Tänk därför på att ett brevinkast försämrar tätningen mot brandgaser, därför kan postboxar i trapphuset vara att föredra. Ni som är fastighetsägare, sitter i er BRF:s styrelse är det ert ansvar att dörrarna monteras enligt lagen.

Guide – Välj rätt dörr Beställ dörr
Säkerhetsdörr klass 3/4

Fördelar med Prolocs ståldörr till er BRF

9 anledningar välja Prolocs ståldörr till er BRF

Extra kraftig stålplåt

Alla sidor är utförda i 1,5 millimeters stålplåt. Uppgraderar du till Klass 4 får du dessutom dubbel plåt på angreppssidan, det vill säga totalt 3 millimeter plåt.

Bättre isolering

Prolocs ståldörr är som standard 63 mm tjock och har mer isolering än många andra dörrar på marknaden. Detta gör stor skillnad vad gäller såväl ljud- som värmeisolering.

Assa-lås

Kompletterar ert lås och är det lås som ska vara låst nattetid.

Foderbildande stålkarm

Som standard. Ersätter träfoder och är mycket mer tålig mot stötar och slag.

Rigid stålkarm med 16 fästpunkter

Vi ersätter den gamla karmen med en stålkarm som har 1,5 mm stålplåt i hela konstruktionen. Detta är grövre än de flesta dörrar på marknaden. Extra fästpunkter ger bättre justeringsmöjligheter vid montage och högre motstånd vid brytförsök.

Bakkantstappar

Tre fasta tappar i bakkant på dörrbladet svänger in i karmen när dörren stängs. Förhindrar att det går att lyfta av dörrbladet på gångjärnssidan.

Tre svetsade gångjärn i stål

Klarar stor belastning utan justeringsbehov.

Mottura säkerhetslås

Sju kolvar låser in i karmen. Fem kolvar horisontellt, en kolv uppåt och en kolv nedåt.

Hög ljuddämpning

Dörren är testad att dämpa 44 dB. Lyssna nedan på inspelning från ljudprovningen och upplev skillnaden på öppen och stängd dörr.

Säkerhetsdörrar inbrottsklass 3-4 samt beskjutningsklass FB4-FB6

Uppgradering till inbrottsklass 4 innebär

Extra borrskydd för Motturalåset

Mer dubbelplåt på angreppssidan

Fler fästpunkter mellan karm och vägg

Förstärkt Assalås med hakregel och borrskyddad cylinder

Extra förstärkningar vid de vertikala låspunkterna

10 år

inbrottsgaranti

Samtliga Proloc ståldörrar med Motturalås som installeras i bostäder av Proloc omfattas av 10 års inbrottsgaranti. Garantin täcker hela kostnaden för en ny dörr om Motturalåset har forcerats.

5 år

funktionsgaranti

Samtliga Proloc ståldörrar som installeras av Proloc omfattas av 5 års funktionsgaranti med fri service på Mottura-lås. Garantiservice bokas via tel 08-264810 och utförs normalt följande vardag.

2 år

produkt- & installationsgaranti

Samtliga Proloc ståldörrar som installeras av Proloc omfattas av 2 års produkt- & installationsgaranti med fri service avseende installationsbrister så som sprickbildning i vägg eller färgsläpp. Garantin täcker ej vredkåpor eller elektriska produkter där istället tillverkarens garanti gäller.
Garantiservice bokas via tel 08-264810 och utförs normalt följande vardag.

Enkel installation av din nya säkerhetsdörr

Vi sköter hela processen från mätning till installation. Alla ståldörrar målas på plats för att exakt återskapa och anpassa utformningen till trapphusmiljön. Med en ståldörr från Proloc får ni ståldörr till er BRF av hög kvalitet samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

Installation av säkerhetsdörr
Vi anpassar dörren efter fastigheten

Vi sköter hela processen från mätning till installation

5 steg till era nya ståldörrar

Vi hjälper er BRF hela vägen

Den gamla dörren demonteras

Den gamla dörren demonteras och bortforslas (meddela om ni vill behålla den). Vi tar alltidbort hela karmen för en säkrare slutprodukt och dessutom snyggare finish samt för att behålla full bredd och höjd i dörröppningen

Tid ca 30 minuter

Den nya ståldörren lyfts på plats

Den nya ståldörren lyfts på plats, vägs av och fästs med 16 betongskruv (24 st för inbrottsklass 4). Glipan mellan karm och vägg drevas eller tätas med brandsäkert fogskum

Tid ca 1 timme

Låsbehör, brevinkast och eventuell träimitation monteras

Ska ståldörren ha panel monteras oftast tillfälliga låsbeslag och brevinkast ersätts med en tillfällig brevlåda

Tid ca 30 minuter

Invändiga omfattningar monteras

Tid ca 40 minuter

Extra anpassningar

För paneler i gammal stil krävs extra anpassningar, som exempelvis platsmålning. Korrekta låsbeslag samt brevinkast är det sista som monteras på din nya säkerhetsdörr från Proloc

Olika tidsrymder beroende på estetik

Våra ståldörrar anpassas efter stil och design i er BRF

Anpassas efter era originaldörrar (eller valfri design)

På våra ståldörrar till er BRF tillverkar och monterar våra skickliga finsnickare en träpanel med era gamla dörrar som förlaga. Endast det diskreta Proloc-emblemet på nyckelskyddet kommer vid första anblicken att skvallra om att detta är en ståldörr. Våra ståldörrar blir alltid mycket lika originalen men för att uppfylla brandsäkerhet, ljuddämpning och inbrottsskydd krävs några grundläggande skillnader vad gäller lås, gångjärn och tjocklek på dörrblad och karm.

Välkommen till Proloc

Tidstypiska ståldörrar som passar in i er BRF

Vi erbjuder exklusiva beslag

Varje arkitektonisk stil har sitt eget uttryck och karaktäristiska detaljer som vi tar hänsyn till, oavsett design eller tidsepok så kan vi skapa en dörr som är mycket lik originalet. Boasseringar, avanceradeornamenteringar, K-märkta kyrkportar från 1800-talet, inget är oss främmande och vi har sedan 2006 installerat mer än 10.000 säkerhetsdörrar med paneler i gammal stil i Stockholm, Göteborg, Malmö, Visby och Oslo.

Vi har ett flertal gånger samarbetat med stadsantikvarier för att återskapa dörrar och portar till kulturminnesmärkta byggnader. Vi erbjuder exklusiva beslag matchande originalet såsom dörrhandtag, namnskylt och ringklockor.