Fastighetsboxar

För att ytterligare höja säkerheten väljer många fastighetsboxar när de byter till säkerhetsdörrar i en fastighet. Det medför en mängd fördelar. Dessutom blir du ”framtidssäkrad” ifall att Posten lyckas driva igenom sina önskemål om att alla skall ha fastighetsboxar.

En fastighetsbox i entrén förenklar posthanteringen

 

Vad är en fastighetsbox?

En fastighetsbox, eller postbox eller brevbox som den också kallas, är en eller flera boxar som placeras i anslutning till entrén i ett flerfamiljsbostadshus. Istället för att brevbäraren delar ut posten i alla boendes brevinkast i lägenhetsdörren har varje lägenhet ett eget fack i boxen som endast de har tillgång till. Detta är vanligt över hela Europa och blir allt vanligare även i Sverige.

Fördelar med postboxar i entrén

Brevbäraren lämnar all post i entrén, så man slipper spring och slammer i trapphuset. Dessutom spar det på brevbärarens knän och rygg. För den boende innebär det också att posten kan hämtas vid behov och när det passar, istället för att man blir väckt av slammer på morgonen eller behöver ha det stökigt på hallmattan.

Förbättrar boendeservice, säkerhet och spar på miljön

Proloc erbjuder fastighetsboxar från DinBox, RENZ och Boxit Design. I vårt showroom i Bromma finns modeller från samtliga tillverkare utställda och ni kan jämföra dem på en och samma plats.

Boxarna kan placeras utomhus eller inomhus, på vägg, på benställning eller infällda i väggen.

Varför välja fastighetsbox?

Att installera en postbox i trapphuset medger lägenhetsdörrar utan brevinkast

Det finns många fördelar med fastighetsboxar och flertalet boende som byter till fastighetsboxar är väldigt nöjda. De boende kan ta emot större paket, exempelvis från  nätshopping, än vad som är möjligt att få i brevinkastet.

Minskad brandrisk

Om det börjar brinna i trapphuset eller i lägenheten hindrar en dörr
utan inkast både rök, flammor och brandgaser från att sprida sig antingen in eller ut ur lägenheten.

Det är säkrare

Tjuvar använder sig av brevinkastet för att forcera upp dörren, speciellt om man har en säkerhetsdörr. Tyvärr är tjockleken på dörren oväsentlig om det finns enkel tillgång genom brevinkastet.

Isolerar mot ljud, lukt och kyla

Spar uppvärmningskostnader genom minskat drag genom inkastet.

Fastighetsboxens placering

En fastighetsbox placeras vanligtvis inomhus i direkt anslutning till fastighetens entré. Om fastighetsboxen placeras utomhus måste boxen vara godkänd för utomhusmiljö. Vi kan även erbjuda inbyggnation, dekorativa paneler, dekorationsmålning, med mera..

Våra Fastighetsboxar
finns i många varianter

Vi erbjuder allt från vanliga fastighetsboxar, till fastighetsboxar med elektronisk låsning. De finns i modernt utförande i metall och även i mer exklusiv träfinish. Vi kan hjälpa er med leverans, montering, märkning och installationsanmälan.

    Vi kontaktar dig!

    Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig per epost eller telefon inom kort

    Vad är du intresserad av?

    Bifoga bild (max 1 mb):