Proloc tamburdörr BRF

Skyddar er BRF från inbrott och brand

Tamburdörr BRF

Om ni vill skaffa ett optimalt inbrottsskydd för er bostadsrättsförening (BRF) är det en tamburdörr för er BRF från oss på Proloc – som är det ultimata alternativet!
Vi på Proloc har över 15 års erfarenhet av att tillverka säkra tamburdörrar till BRF:er, som skyddar era bostäder.

Vi tillverkar nya fina tamburdörrar för er BRF, och vi kan till och med tillverka dem i exakta kopior av era nuvarande dörrar om ni väljer det. Men vi kan även tillverka en tamburdörr för er BRF, som ni önskar det när det kommer till utseende, design och funktion. Endast hos oss kan ni få en skräddarsydd tamburdörr till er BRF med Sveriges säkraste lås, Motturalåset. Detta lås är det kraftigaste låset på den svenska marknaden (klass 7 EN12209) och håller era hem trygga och säkra dygnet runt.

Inbrottssäkra tamburdörrar till er BRF

När ni beställer tamburdörrar från Proloc får ni en tamburdörr till er BRF som kommer med snygg design och hög kvalitet på finishen. Dessutom får ni en kraftig tamburdörr som klarar av tuffa miljöer och en ytfinish med snickerier som ser fina ut i många år.

Det spelar ingen roll vilka mått ni behöver eller vilken design som ni vill ha. Vi på Proloc har eget snickeri i Bromma där våra duktiga hantverkare tillverkar just de slags tamburdörrar till er BRF och som er BRF behöver.

En tamburdörr till er BRF kan inte bara stå emot inkräktare, de är även ljuddämpande. Ni får välja exakt hur er tamburdörr till er BRF ska se ut och formge den efter den slags design och funktion som ni önskar. Ni kan bland annat kan ni välja tillval såsom ytdesign, tillhållarlås, digitalt tittöga, vredkåpa och brevinkast.

När ni har beställt era tamburdörrar till er BRF, kan ni även boka in montering av de nya tamburdörrarna till er BRF – och bortforsling av de gamla dörrarna. På så sätt vet ni med säkerhet att era nya tamburdörrar till er BRF kommer på plats och att monteringarna blir korrekt utförda. Ni får alltså allt som ni behöver, från beställning av de nya tamburdörrarna för er BRF, till ett färdigt och säkert resultat.

En Proloc tamburdörr skyddar era bostäder från inbrott och brand och stänger även ute oljud och lukt från trapphuset. Antingen kan vi återskapa det befintliga utseendet på era dörrar eller tillverka era tamburdörrar efter er egen design, allt är möjligt.

Säker mot inbrott, brand och brandgaser

Vi anpassar våra tamburdörrar för er BRF.

En Proloc tamburdörr ger ett säkert skydd mot inbrott. Den kan den rädda era liv om olyckan är framme och brand eller brandgaser sprider sig i er trappuppgång. Skulle en brand uppstå i en lägenhet och brandgas läcka ut i trapphuset så kan alla utsättas för livsfara.

Sedan 2013 är det lag på att alla nyinstallerade tamburdörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta. Tänk därför på att ett brevinkast försämrar tätningen mot brandgaser, därför kan postboxar i trapphuset vara att föredra. Är du fastighetsägare eller sitter i en bostadsrättsförenings styrelse är det ditt ansvar att dörrarna monteras enligt lagen.

Guide – Välj rätt dörr Beställ tamburdörr till BRF

Enkel installation av er tamburdörr

Vi sköter hela processen från mätning till installation. Alla tamburdörrar målas på plats för att exakt återskapa och anpassa utformningen till trapphusmiljön. Med en tamburdörr från Proloc får ni tamburdörrar till er BRF av högsta kvalitet samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

Installation av säkerhetsdörr
Vi anpassar dörren efter fastigheten

Vi sköter hela processen från mätning till installation

5 steg till era nya tamburdörrar till er BRF

Vi hjälper er BRF hela vägen

Den gamla dörren demonteras

Den gamla dörren demonteras och bortforslas (meddela om ni vill behålla den). Vi tar alltidbort hela karmen för en säkrare slutprodukt och dessutom snyggare finish samt för att behålla full bredd och höjd i dörröppningen

Tid ca 30 minuter

Den nya tamburdörren lyfts på plats

Den nya tamburdörren lyfts på plats, vägs av och fästs med 16 betongskruv (24 st för inbrottsklass 4). Glipan mellan karm och vägg drevas eller tätas med brandsäkert fogskum

Tid ca 1 timme

Låsbehör, brevinkast och eventuell träimitation monteras

Ska dörren ha panel monteras oftast tillfälliga låsbeslag och brevinkast ersätts med en tillfällig brevlåda

Tid ca 30 minuter

Invändiga omfattningar monteras

Tid ca 40 minuter

Extra anpassningar

För paneler i gammal stil krävs extra anpassningar, som exempelvis platsmålning. Korrekta låsbeslag samt brevinkast är det sista som monteras på din nya tamburdörr från Proloc

Olika tidsrymder beroende på estetik

Våra tamburdörrar

Anpassas efter era originaldörrar (eller valfri design)

På våra tamburdörrar tillverkar och monterar våra skickliga finsnickare en träpanel med din gamla trädörr som förlaga. Våra tamburdörrar blir alltid mycket lika originalen men för att uppfylla brandsäkerhet, ljuddämpning och inbrottsskydd krävs några grundläggande skillnader vad gäller lås, gångjärn och tjocklek på dörrblad och karm.

Välkommen till Proloc

Tidstypiska tamburdörrar

Vi erbjuder exklusiva beslag

Varje arkitektonisk stil har sitt eget uttryck och karaktäristiska detaljer som vi tar hänsyn till, oavsett design eller tidsepok så kan vi skapa en dörr som är mycket lik originalet. Boasseringar, avanceradeornamenteringar, K-märkta kyrkportar från 1800-talet, inget är oss främmande och vi har tamburdörrar med paneler i gammal stil i Stockholm, Göteborg, Malmö, Visby och Oslo.

Vi har ett flertal gånger samarbetat med stadsantikvarier för att återskapa dörrar och portar till kulturminnesmärkta byggnader. Vi erbjuder exklusiva beslag matchande originalet såsom dörrhandtag, namnskylt och ringklockor.